Perfectfamilydog.nl

Ik help je bij alle problemen op het gebied van gedrag-, opvoeding- en socialisatieproblemen van jouw hond. Op basis van een gedragsobservatie bij jouw thuis of in de omgeving waar het probleemgedrag zich voordoet, bepalen we samen wat de beste aanpak zal zijn. We kijken niet alleen naar het ongewenste gedrag, maar naar het totale plaatje en de desbetreffende context waarin het gedrag is ontstaan.

Gedrag komt voort uit emotie en precies daar zit het belangrijkste stukje dat nog weleens vergeten wordt. Per direct beginnen met trainen om het probleemgedrag te veranderen is vaak van tijdelijke aard, omdat in de oude situatie vaak het ongewenste gedrag weer optreedt. Belangrijker is om de kern van het probleem op het emotionele vlak aan te pakken zodat jouw hond in die specifieke situatie niet tot hetzelfde emotie level komt.

We zullen onszelf er dus van moeten verzekeren dat we een duidelijk beeld hebben van het kernprobleem door onderstaande vragen te beantwoorden en te analyseren voordat we in een oplossingsrichting kunnen gaan denken/trainen.

  • Hoe is de thuissituatie en de leefomgeving van de hond? 
  • Waar en in welke context vertoont uw hond dit ongewenste gedrag?
  • Wanneer vertoont uw hond dit ongewenste gedrag? 
  •  In welk emotie level vertoont de hond dit gedrag?
  • Is het onzekerheid, angst of agressie?


Na deze vragen beantwoord te hebben, kunnen we pas verder kijken hoe we dit ongewenste gedrag het beste kunnen gaan voorkomen.

Een uitgebreid gesprek met jou en een observatie van jouw hond in de betreffende omgeving geeft hierbij een totaalbeeld waardoor het eventuele ongewenste gedrag is ontstaan. Dit totaalbeeld is nodig om te kunnen kijken hoe dit het beste omgebogen kan worden naar normaal verantwoord gedrag. Hier zit het grote verschil met betrekking tot het direct aanpakken van het ongewenste gedrag zonder je eerst te verdiepen in het kernprobleem.

Ook hier doen we dat op een positieve manier om jouw hond er bewust van te laten worden dat ander, wel gewenst gedrag hem veel meer kan opleveren dan ongewenst gedrag. Misschien zijn wat kleine aanpassingen in de directe leefomgeving al wel voldoende om jouw hond helemaal niet tot in een bepaald emotie level te krijgen, waardoor het ongewenste gedrag misschien al helemaal niet meer tot uiting komt.

Als je wilt help ik je daarbij door gebruik te maken van mijn expertise betreffende gedrag, op basis van emotie levels, bijbehorende hormoon gestuurde processen en nieuwste trainingsmethodes. 

Mijn uitgangspunt is altijd dat je weer optimaal kunt genieten van jouw hond en dat je begrijpt waarom bepaald gedrag in een bepaalde context tot uiting komt en wat je kunt doen om dit te voorkomen.

Uit recente onderzoeken is gebleken dat een met liefde en aandacht opgevoede hond met duidelijke regels weet waar hij aan toe is, emotioneel veel stabieler zal zijn en hierdoor dus ook rustiger zal zijn. Daardoor zit de hond lager in zijn standaard emotie level, heeft hij daardoor minder hormoonschommelingen en veel minder kans op buitensporig ongewenst gedrag.

Kosten

  • Het standaard uurtarief is € 90 per uur incl. btw. Je kan na afloop van de les gewoon betalen. Lekker makkelijk, Contant, met PIN of via een Tikkie.
  • In dat uur bespreken we het probleem en doe ik meteen een observatie van jouw hond, zowel binnen als buiten in jouw eigen omgeving om zo een optimaal beeld te verkrijgen betreffende het ongewenste gedrag. Vervolgens kijken we samen hoe we dit ongewenste gedrag kunnen voorkomen/oplossen op een manier die het beste past bij jou, jouw hond en de directe leefomgeving.
  • Lukt het om jou de gewenste oplossing te bieden bij het eerste bezoek, helemaal prima. Wil je wat meer begeleiding, training en tijd of is het ongewenste gedrag van dien aard dat het niet in 1 sessie te verhelpen is, dan kijken we samen naar een passend vervolgtraject. Dit aangepast op een schema en tijdstip dat het beste is voor jou en jouw hond.
  • Na iedere training ontvang je, indien gewenst, via de app een evaluatie met daarin de belangrijkste punten die besproken zijn en die eventueel extra oefening, training en aandacht behoeven.


Neem vandaag nog contact met mij op voor vrijblijvend meer informatie of voor een afspraak, maar handiger is via de app op 06-18883313

 
 
 
 
Opbellen
E-mail